top of page
Keresés

Indítástiltás megvalósítása az easyTRACK rendszerrel

Ügyfeleink olyan megoldást kerestek, amely lehetővé teszi számukra, hogy korlátozzák a járművek indítását bizonyos esetekben. Ez az igény leggyakrabban autókölcsönző cégeknél és magánszemélyeknél merül fel, de mindenki másnál is, aki szeretné biztosítani járműveinek biztonságos és kizárólagos használatát.


EASYTRACK MEGOLDÁS

Az easyTRACK rendszerben a jármű indítástiltásának két fő megoldása van:

  1. Engedélyezett sofőrhasználat: RFID (Radio-Frequency Identification) azonosító segítségével történik, mely az azonosítás egy vezeték nélküli technológiája. Lehetővé teszi, hogy személyeket egyedi azonosítók segítségével kövessenek nyomon. Az RFID-olvasó beépítése az easyTRACK rendszerbe lehetővé teszi a sofőr pontos azonosítását, így ha nem megfelelő RFID-azonosítót használ, a jármű indítása nem jöhet létre. Emellett a sofőrazonosítás funkció segít nyomon követni, hogy éppen ki vezeti vagy vezette a járművet az adott útvonalon. Ezenkívül a vezetési idők is ellenőrizhetővé válnak és munkaidő-kimutatások is letölthetők.

  2. Webfelületen történő indítástiltás: Az adminisztrátornak vagy felelős személyeknek lehetőségük van az easyTRACK központi webfelületén keresztül korlátozni a jármű indíthatóságát. Az adott menüpontban az illetékesek egyszerűen ki vagy bekapcsolhatják a jármű indítástiltását néhány kattintással.


A régebbi típusú személyautók és teherautók esetében nem okozott problémát az indítástiltás funkció megvalósítása, azonban az újabb járművek esetében több kihívás merült fel. A modern járművek olyan komplex elektronikus rendszert tartalmaznak, amely gyakran hibajelzéssel reagál a régebbi típusoknál már bevált megoldásra.


Azonban az easyTRACK fejlesztési csapata számos járműben tesztelt egy új, komplex megoldást: ebben az esetben nem mechanikus beavatkozást alkalmaztunk, hanem az eredeti gyári elektronikával dolgoztunk együtt. Azáltal, hogy elektromos jelet küldtünk a jármű rendszerébe, egy speciális funkciót aktiváltunk, amely lehetővé tette a jármű indításának korlátozását anélkül, hogy hibát okoztunk volna.


Ez kifejezetten előnyös az autóbérlő cégek számára, mivel lehetővé teszi, hogy bármikor azonnal lekapcsolják a jármű indítását, ami hozzájárul a járművek biztonságosabb és hatékonyabb flottaüzemeltetéséhez.


Funkciók és előnyök:

  • Az indítástiltás egyszerűen kezelhető a webfelületről.

  • A funkciót mindössze néhány gombnyomással, távolról lehet aktiválni a járműben.

  • A rendszer különböző helyeken jelzi, ha aktív az indítástiltás az adott járművön (pl. a járműlistában, járműikonon).

  • Ha probléma merül fel az indítástiltás aktiválásában vagy feloldásában, a letiltott gomb magyarázatot nyújt a problémára.


ÖSSZEFOGLALÁS

Az easyTRACK rendszer sikeresen megvalósította az indítástiltás funkcióját autókölcsönző és magánszemély ügyfelei számára. Különösen az újabb járművek esetében, ahol a beépített elektronika összetett felépítésű, a funkció komplex fejlesztést igényelt, azonban az easyTRACK rendszer innovatív megoldása lehetővé teszi a járművek indításának korlátozását, és segít a munkaerőgazdálkodásban és a járművek biztonságában.


Kíváncsi, hogy az Ön járművében is megvalósítható-e az indítástiltás funkció? Érdeklődjön ügyfélszolgálatunknál a pontos autómárkák- és típusok listájáról!

Tetszett a cikk és szeretne több ilyet olvasni?

Iratkozzon fel és mi emailben értesítjük ha hasonló cikket írunk.

bottom of page