top of page
Keresés

Honnan tudhatja, hogy a céges üzemanyag valóban céges használatra megy el?

Magyarországon ma az egyik legnépszerűbb fix béren kívüli juttatás kétségkívül a céges autó. A pandémia óta a gyártói oldalról fellépő alkatrészhiány hosszabb várakozási időt és növekvő árakat eredményezett az autópiacon, melyek nagyban hozzájárultak a céges autó térhódításához a munkavállalók körében.


A vállalkozások számára is kedvező a lehetőség biztosítása, hiszen nagy szerepet játszik a munkaerő bevonzásában és megtartásában is, arról nem beszélve, hogy a mozgalmasabb (és akár egyéb) munkakörökben kiváltható vele a magasabb fizetés is. Amennyiben ugyanis az autóval egyenértékű juttatást szeretne adni a munkavállalónak, tehát a céges autó csomag árát nettó összegként kifizetni, az 88 százalékkal többe kerül a cégének!


Az egyik alapvető szabály a céges autó használatában, hogy ha azt a munkavállaló magáncélra is szeretné igénybe venni, rögzíteni kell a munkaszerződésben is, máskülönben jogosulatlan használatnak minősül. Sajnos utóbbi még mindig nagy problémát jelent hazánkban.


A hirtelen fellépő üzemanyagválság és a hozzá kapcsolódó intézkedések hatására most számos vállalatnak kétszer is át kell gondolnia, milyen eszközökkel tudja kiszűrni, hogy az üzemanyag biztosan rendeltetésszerűen céges, és ne magánhasználatra menjen el. Szerencsére ma már ennek nyomon követesére is van megoldás.


Mivel az október 1-ig fennálló üzemanyagárstop a céges autókat nem érinti, hatalmas terhet ró a vállalkozásokra, ha dolgozói a piaci áron vásárolt üzemanyagot magáncélú használatra fordítják.


Hogyan lehet ezt kiküszöbölni?


Az easyTRACK rendszerével több mint 30-féle kimutatás érhető el az Ön számára, így nincs olyan, amit ne tudhatna járművéről. Figyelemmel kísérheti gépjárművei üzemanyag-felhasználását, távolról követheti az üzemidőket és elkülönítheti egymástól a közlekedést és munkavégzést. Térképes felületünkön keresztül nyomon követheti flottája összes járművét és letöltheti a hozzájuk tartozó kimutatásokat. Az easyTRACK vezetési stílus kimutatásában pedig még arról is kaphat információt, hogy mennyire tapossák le a gázpedált, milyen fordulatszámon volt járatva a gépjármű és történtek-e hirtelen sebességkiugrások.


A céges és magánhasználat különválasztása is könnyedén megoldható, hiszen a céges-magánút elkülönítés funkcióban a fogyasztást, menetidőt és a megtett utat külön láthatja.

Ahelyett, hogy megszüntetné a juttatásként biztosított céges autó használatát – amely a dolgozóra nézve nem túl előnyös, és a konkurencia csábítására is lehetőséget ad – gyakoroljon teljes kontrollt a gépjárműhasználat felett! Október 1-ig még rengeteget spórolhat az easyTRACK-kel!


Gondoljon arra, hogy az easyTRACK szolgáltatás díja töredéke annak, amit a cégnek ki kell fizetnie a jogosulatlan üzemanyaghasználatért!


Tudjon meg többet, részletekért kattintson ide >


Comments


Tetszett a cikk és szeretne több ilyet olvasni?

Iratkozzon fel és mi emailben értesítjük ha hasonló cikket írunk.

bottom of page