top of page
Keresés

Viszlát tachográf korong és régi digitális tachográfok - Jön a Smart2 tachográf csere 2024-ben

A fuvarozási és szállítmányozási ágazatban jelentős változások közelednek, amelyek a járművek fedélzeti tachográfjainak modernizációját célozzák.


Minden 2019. június 15. előtt beszerelt analóg és digitális tachográfot a jogszabályi előírások szerint le kell cserélni új, intelligens tachográfokra, hogy a nemzetközi fuvarozásban részt vevő minden jármű felkészülhessen a 2024. december 31-i határidőre.


Ez a változás lehetőséget teremt a fuvarozó vállalatok számára, hogy javítsák operatív hatékonyságukat, miközben csökkentik az emberi beavatkozás szükségességét.


Az easyTRACK rendszere már teljes mértékben kompatibilis az új generációs Smart2 okos tachográfokkal (VDO/Continental/Siemens 4.1 és Stoneridge 8.1 modellek). Ez a kompatibilitás lehetővé teszi a fuvarozók számára, hogy problémamentesen átálljanak az új technológiára, biztosítva ezzel, hogy flottájuk megfeleljen a legfrissebb jogszabályi követelményeknek.


Kötelező az okos tachográf


Az új Smart2 tachográfok bevezetése egy jelentős előrelépés a járművezetési és pihenőidők nyomon követésében. Ezek az eszközök nem csak a fuvarozók és járművezetők életét könnyítik meg, hanem hozzájárulnak a közúti biztonság növeléséhez is, megnehezítve a készülékek manipulálását. A modern technológia használatával ezek a tachográfok pontosabb adatgyűjtést és -elemzést tesznek lehetővé, ami elősegíti a szabályok betartását és csökkenti a jogi kockázatokat.


Tachográf műhelyek és szerelés


Fontos megjegyezni, hogy nem minden műhely rendelkezik a szükséges felkészültséggel és engedélyekkel az új típusú tachográfok szerelésére és kalibrálására. Ezért kiemelten fontos, hogy a vállalatok alaposan tájékozódjanak és olyan szervizpartnert válasszanak, amely képes megfelelni a modern technológiai követelményeknek.


easyTACHOGRÁF és a Tacho UltraLINK - Kompatibilis az új Smart2 tachográffal


Az easyTACHOGRÁF és a Tacho UltraLINK rendszerek kompatibilisek a Smart2 tachográfokkal, ami egyszerűsíti a fuvarozók és járművezetők életét. Ezek a megoldások lehetővé teszik az adatok egyszerű és pontos letöltését, valamint azok tárolását és elemzését, így segítve a vállalatokat a jogszabályoknak való megfelelésben.


Miért Fontos a Változás?


A változások nem csak technológiai előrelépést jelentenek, hanem hozzájárulnak a fuvarozási ágazat átláthatóságának és szabályozásának javításához is. Az új Smart2 tachográfok használatával a vállalatok jobban nyomon követhetik a vezetési és pihenőidőket, csökkenthetik a szabálysértések kockázatát, és javíthatják üzemeltetési hatékonyságukat.


Az új Smart2 okos tachográfokra való átállás nem csak egy jogszabályi kötelezettség, hanem egy lehetőség is a fuvarozó vállalatok számára, hogy javítsák működésük hatékonyságát és biztonságát. Az easyTRACK rendszerének teljes kompatibilitása ezzel az új technológiával biztosítja, hogy ügyfelei zökkenőmentesen igazodjanak az új követelményekhez, kihasználva a modern tachográf technológia által nyújtott előnyöket.

Ne hagyja az utolsó pillanatra a váltást; tájékozódjon és intézkedjen időben!

Keresse az easyTRACK ügyfélszolgálatát, ha segítségre van szüksége a tachográfok kötelező cseréjével kapcsolatban!

Tetszett a cikk és szeretne több ilyet olvasni?

Iratkozzon fel és mi emailben értesítjük ha hasonló cikket írunk.

bottom of page