top of page
Keresés

Tachográf letöltők Smart2 tachográfhoz

Az easyTACHOGRÁF és a Tacho UltraLINK kompatibilis a Smart2 tachográffal


Az áruszállítás és a fuvarozás piacán folyamatosan újabb és újabb megoldások jelennek meg, hogy segítsék a szállítmányozókat és a sofőröket a hatékonyabb és következetesebb munkavégzésben.


Az egyik legfontosabb fejlesztés a tachográfok területén az új Smart2 tachográf, mely egy sor olyan előnnyel rendelkezik, amelyek megkönnyítik a fuvarozók és sofőrök életét. A Smart2 tachográf megjelenésével gyorsabban és kevesebb energiabefektetéssel követhető nyomon a kötelezően előírt vezetési- és pihenőidők betartatása, valamint ebben az “új korszakban” a tachográf készülék manipulálása is szinte lehetetlenné válik.


Jelenleg a mobilitási csomag érvényben lévő intézkedése szerint a 3,5 tonna feletti kategóriájú új (első regisztrációs) járműveket már kötelezően 2. generációs okos tachográffal kell felszerelni. Az elkövetkezendő években emellett még számos fontos változás közeleg, melyek határidőiről nem jó lemaradni. Az új rendelkezések minden olyan járműre vonatkoznak Európában, amely nemzetközi szállítást végez, ezáltal potenciálisan több millió teherautót érinthetnek. Alábbi cikkünkben összegyűjtöttünk mindent, amit a 2023-2026 közötti változásokról tudni érdemes.


Ahhoz, hogy a változásokat könnyedén vegyük, az első és legfontosabb, hogy mindenképp válasszunk egy olyan megbízható tachográf letöltő eszközt vagy szolgáltatást, amely kompatibilis az új Smart2 tachográffal.


Az easyTACHOGRÁF és a Tacho UltraLINK már önmagukban is kiváló tachográf letöltő megoldások, de az új Smart2 tachográfokkal való kompatibilitás még tovább növeli az előnyeiket.


Mi az easyTACHOGRÁF és a Tacho UltraLINK?


Az easyTACHOGRÁF és a Tacho UltraLINK egy olyan VDO/Continental/Siemens 4.1 és Stoneridge 8.1 verziójú (Smart2) tachográffal kompatibilis tachográf- és sofőrkártya letöltő szolgáltatás és eszköz, amelyek segítségével a sofőrök egyszerűen és pontosan nyilvántarthatják a vezetési időt, a munkavégzési időt és a pihenőidőt.


A piacon ritkaságnak számító kompatibilitási fejlesztésnek hála az adatok kinyerése egyszerűbb, mint valaha, használatuk pedig kulcsfontosságú lehet a mobilitási csomag előírásainak betartásához. A kompatibilitás lehetővé teszi, hogy a fuvarozók és sofőrök egyszerűbben és hatékonyabban teljesítsék jogi kötelezettségeiket és flottájuk legoptimálisabb működését érjék el.

Tachográf szabályok - Mit érdemes tudni?


Az új mobilitási csomagban előírt szigorú szabályok és korlátozások miatt a pontos vezetési és munkavégzési idő nyilvántartása az eddiginél is fontosabbá vált a fuvarozók és sofőrök számára. Az EasyTACHOGRÁF és a Tacho UltraLINK pedig segítségül szolgál ezen szabályok betartásában. Ezáltal a fuvarozók elkerülhetik a büntetéseket és az egyéb jogi problémákat, és biztosíthatják, hogy az ügyfelek és partnerek elégedettek maradjanak a szállítási szolgáltatásokkal.


A hamarosan elavultnak számító tachográfok használóinak érdemes felkészülni arra, hogy már nem sokáig vehetik igénybe ezeket az eszközöket: 2024. december 31.-én az analóg és 1B cseréje kötelező lesz Smart 2-re. Minden 3,5 tonnánál nagyobb össztömegű járművet, amely részt vesz a nemzetközi forgalomban, és még analóg vagy első generációs digitális menetíró készülékkel van felszerelve, kötelezően fel kell szerelni 2. generációs okos tachográffal.


A tachográf letöltő eszközök és szolgáltatások előnyei


A VDO/Continental/Siemens 4.1 és Stoneridge 8.1 verziójú (Smart2) tachográffal kompatibilis Tacho UltraLINK letöltő eszköz és az easyTACHOGRÁF szolgáltatás legfontosabb hozadéka, hogy nem kell külsős céget megbízni a gépjárművek tachográf- és sofőrkártyaadatainak letöltésével, hiszen azok előre beállított időpontban elvégzik. A .ddd fájlokat nemcsak automatikusan letöltik, de biztonságos tárhelyen tárolják, és amennyiben arra igény van, ki is értékelik azokat.


Mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelő megoldást:


Az easyTRACK-hez tartozó easyTACHOGRÁF szolgáltatással nincs szüksége külön letöltő eszközre. Gyors és hatékony, ellentétben a hosszadalmas manuális folyamattal. Ezáltal lehetővé teszi, hogy a dolgozók több időt fordítsanak a valós munkafeladatokra. Ezen kívül segít betartani a szabályokat és elkerülni a büntetéseket, ami a fuvarozó vállalkozásoknak nélkülözhetetlen, hiszen számos jogszabálynak kell megfelelniük a járművezetési és pihenőidők terén. Összeállíthatók szabálysértési, vezetési eseményeket és gépjárművet érintő kimutatások, így célzottan javulhatnak a vállalkozás gyengébb pontjai.


A Tacho UltraLINK önálló tachográf- és sofőrkártya letöltő eszköz pedig azoknak nyújt kiváló megoldást, akik GPS alapú járműkövetési rendszertől független alternatívát keresnek. Itt szintén beütemezhető az automatikus, dátum alapú letöltés, de akár manuális letöltést is elindíthatunk. 4G modemmel működik és szintén biztonságos adattárolást ígér. Egyszerűen kezelhető és szintén lehetőség van a vállalkozásra szabott kimutatások elkészítésére.


Hogyan spórolhatok a Smart2 tachográffal kompatibilis letöltő eszközzel?


Számos vállalkozás felismerte már, hogy egy megbízható tachográf letöltő eszközzel vagy szolgáltatással pénzt és időt takaríthat meg a fuvarozási vállalkozásának. A mobilitási csomag óta pedig különösen fontos szemponttá vált, hogy az adott eszköz vagy szolgáltatás kompatibilis legyen az új 2. generációs okos tachográffal is. Nézzük meg, hogyan segítenek ezek időt és pénzt spórolni a vállalatoknak:

  • A pontos és automatizált letöltések segítenek elkerülni a kézi munkaerőigényes folyamatokat és kiküszöbölni a hibákat.

  • Emellett a jogi szabályok betartásában is fontos szerepe van, hiszen akik mellőzik a tachográf adatok rendszeres letöltését, jelentős pénzbírságra számíthatnak.

  • Követhetővé válik a járművek és a sofőrök teljesítménye, így jobb üzemeltetési hatékonyságot érhet el, például alacsonyabb üzemanyagfogyasztás és jobb ütemezés révén.

  • Az easyTrack szolgáltatás segítségével könnyedén karbantartási ütemtervet készíthet, és időben felismerheti a járműtechnikai problémákat, amelyeket időben meg lehet javítani, mielőtt komolyabb problémákká válnának.

+Ingyenes szoftverfrissítések: Az easyTrack ingyenes szoftverfrissítéseket kínál, amelyekkel a szolgáltatás mindig naprakész marad, a magyar nyelvű ügyfélszolgálaton pedig megfelelő segítséget és tanácsot kaphat, akár a Smart2 tachográf változásairól, akár az aktuális útdíjkérdésekről, vagy arról, hogyan optimalizálhatja flottáját.


Szerezzen be Ön is időben Smart2 tachográffal kompatibilis tachográf letöltő eszközt vagy szolgáltatást! Az easyTRACK-nél segítünk benne!


Kérdése van? Írjon nekünk!

Tetszett a cikk és szeretne több ilyet olvasni?

Iratkozzon fel és mi emailben értesítjük ha hasonló cikket írunk.

bottom of page