top of page
Keresés

Lineár öntözőrendszer üzemanyaglopásának védelme

A TELL olyan innovatív, integrált megoldást alkalmazott a lineár öntözőrendszereknél történő üzemanyageltulajdonítás megakadályozására a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-nél, amely a piacon a precizitás tekintetében egyedülállónak tekinthető. Az alábbi cikkből kiderül, hogy milyen technológia segítette partnerünket ahhoz, hogy jelentős összegeket spóroljon az illegális üzemanyagkivétel visszaszorításával.


Biztos módszer az üzemanyaglopás ellen? Igen, létezik!


A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. nemcsak az ország, de egyben Európa legrégebbi állami birtoka is. A birtok évszázados hagyományokkal és gazdag történelmi múlttal rendelkező ménes, mely a lovassport és -tenyésztés egyik legfontosabb központjává vált. Azonban az idő múlásával új kihívásokkal kellett szembenézniük.


A Ménesbirtokon a nagy területek öntözését lineár berendezésekkel kivitelezett öntözőtelepek segítik. A lineár öntözőrendszer egy automatizált öntözőrendszer típus, melynek fő célja a hatékony és egyenletes vízszállítás a növények számára. Ezek az öntözőrendszerek rendkívül hatékonyak, mivel minimális vízveszteséggel és munkaerő-kihasználással működnek. Bár számos előnyük van, hátránnyal is rendelkeznek, ugyanis a nagy területen mozgó, folyamatos őrizet alatt nem álló berendezések könnyebben eshettek az üzemanyagtolvajok áldozatául.Az egyik ilyen kihívás tehát az volt, hogy az öntözőrendszereknél történő üzemanyageltulajdonításra megoldást találjanak. Az ilyen jellegű problémák kezelése nemcsak az anyagi kár miatt, de a munkafolyamatok zavartalan működése, valamint az egyre erősödő aszály miatt is kiemelkedő fontosságúvá vált.


A probléma megszüntetéséhez a TELL rendszer egyedülálló, integrált megoldást nyújtott, amelynek segítségével hatékonyan őrzik az öntözőrendszereket és megakadályozzák az üzemanyaglopásokat integrált biztonságtechnika és nagy precizitású üzemanyag szonda segítségével.


Azonnali értesülés az üzemanyagkivételről


A korábbi rendszerben a birtok dolgozói gyakran csak a következő tankolás alkalmával figyeltek fel a jelentős üzemanyagfogyasztásra, így az üzemanyag korábbi eltulajdonítására. Ez nagymértékben megnehezítette az elkövetők azonosítását és az üzemanyag lecsapolás esetleges megakadályozását.


A TELL komplex és integrált rendszere azonban egy új és gyors megoldást kínált a probléma kezelésére. Ez a megoldás nem csupán a mindenkori üzemanyagszint távoli online felügyeletére szolgál, hanem biztonságtechnikai ághoz is kapcsolódik, ami egyedülálló az ilyen rendszerek tekintetében.


A rendszer alkalmas az üzemanyag lecsapolással kapcsolatos, ill. a biztonságtechnikai riasztások fogadására, folyamatosan figyeli az üzemanyagszint változását, kiegészítve a tanksapka zár nyitási, illetve, zárási eseményeivel. Amikor az üzemanyagszint indokolatlanul csökken, az információ eseményként azonnal továbbításra kerül a TELL távfelügyeleti, biztonságtechnikai központba.Ezeket az eseményeket (az üzemanyagszint változásait, a tanksapka nyitását vagy zárását és az öntözőrendszerekkel kapcsolatos biztonságtechnikai eseményeket) a felhasználók azonnal és közvetlenül láthatják.


Öntözőrendszerek védelme korszerű módszerekkel


A TELL rendszer egyedülálló módon oldotta meg az öntözőrendszerekkel kapcsolatos üzemanyageltulajdonítás problémáját. Az integrált megoldás lehetővé tette az öntözőrendszerek hatékonyabb őrzését és az üzemanyaglopások visszaszorítását, ezáltal hozzájárulva a birtok és a tangazdaság működésének biztonságához és hatékonyságához, a hagyomány továbbéléséhez.Bővebben a lineár öntözőrendszerek üzemanyagvédelméről ITT olvashat.

Comments


Tetszett a cikk és szeretne több ilyet olvasni?

Iratkozzon fel és mi emailben értesítjük ha hasonló cikket írunk.

bottom of page